Stiri

Care sunt preturile la locuinte in Zona de Nord a capitalei

May 19, 2017

În zona de nord a Capitalei, prețul mediu per mp construit într-o locuință nouă, edificată după anul 2000, variază în prezent între 1.500 și 4.000 de euro, în funcție de locație, vedere și calitatea imobilului, apreciază Ionuț Anghel, managing partner în agenția imobiliară GoldenKey Premium Real Estate, care se ocupă de imobiliarele din Herăstrău, Aviației, Primăverii, Dorobanți, Aviatorilor, Kiseleff, Băneasa și Pipera.

În cazul proprietăților scoase la revânzare, prețurile se mențin cam la aceleași nivel ca și ca anul trecut, fără să aibă o evoluție semnificativă. Totuși, domnul Anghel remarcă unele creșteri de preț ale apartamentelor din proiectele rezidențiale care se apropie de finalizare și care urmează să fie livrate în această toamnă.

Numărul de tranzacții imobiliare a înregistrat o ușoară creștere în acest an, dar nu semnificativă, așa că putem spune că în această zonă s-a menținut oarecum constant. Din punctul de vedere al consultantului imobiliar citat, în prezent, în zona de nord oferta de locuințe noi este mică în raport cu cererea. Situația este demonstrată și de faptul că multe dintre proiecte s-au vândut off-plan, adică înainte de începerea construcției propriu-zise.  

De aceea, Ionuț Anghel prognozează viitoare creșteri de preț. În plus, el spune: „Primul motiv pentru care ne așteptăm la o creștere a prețurilor în această zonă este că finanțarea a devenit mai accesibilă. Al doilea motiv este că pe segmentul premium din zona de nord sunt foarte puține terenuri pe care se mai poate construi. Zonele s-au închis și este normal ca prețul să crească”.

Cel mai exclusivist proiect promovat de GoldenKey Premium Real Estate (0% comision pentru cumpărători) este o clădire amplasată lângă Parcul Herăstrău, denumită 49 Gafencu, după numărul și numele străzii pe care a fost ridicată. În total, blocul cuprinde 97 de apartamente, împărțite pe două scări cu recepție de 5,5 m înălțime, ambele dotate cu câte două lifturi pentru 12 persoane. Beneficiază de SPA în interiorul clădirii, doar pentru rezidenți, cu piscină interioară, saună, jacuzzi, sală de fitness și vitamin bar. Finisajele sunt de calitate superioară (ferestre din aluminiu cu geam tripan, aer condiționat multi-split, ceramică Italia, sanitare de foarte bună calitate).

Spre exemplu, un apartament cu trei camere din 49 Gafencu are 169 mp construiți și 118 mp utili. Pe lângă cele trei camere și cele două bai, apartamentul mai dispune de următoarele facilități: acces la zona PA a imobilului, terasa de 28mp cu vedere spre parc, utilitati contorizate, aer conditionat multi-split si incalzire in pardoseala. Prețul unui astfel de apartament porneste de la 252.000 euro + TVA.

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/care-sunt-preturile-locuintelor-zona-de-nord-capitalei/ .