Stiri

Rezidențialul de lux, investiție cu risc minim

Oct 09, 2015

Geo MargescuRezidențialul de lux este un domeniu mai puțin riscant decât cel adresat cumpărătorilor cu bugete medii. ”Riscurile sunt foarte mici, dacă amplasamentul e bun”, spune Geo Mărgescu (foto), fondator și CEO al companiei Forte Partners, care a anunțat recent investiții de peste 100 de milioane de euro în două ansambluri de birouri în zona de centru-vest a Bucureștiului.

Chiar dacă birourile sunt segmentul pieței imobiliare vizat în principal de Forte Partners, compania are în lucru și trei clădiri cu apartamente de lux, cu un total de sub 20 de apartamente. Unul dintre acestea, aflat în prezent în construcție pe un teren cu deschidere la două străzi (Washington și Londra, două artere situate în celebra zonă ”Capitale” a Bucureștiului, una dintre cele mai selecte zone rezidențiale ale orașului), are ”doar” șapte apartamente. ”Investiția într-un astfel de proiect este cuprinsă între 1 și 2 milioane de euro, însă sunt imobile foarte lichide,randamentele din chirii sunt foarte mici pe segmentul de lux. Cerere pentru rezidențialul de lux a fost stabilă și vine atât din partea străinilor, cât și a românilor”, explică Geo Mărgescu.

Despre cererea de pe segmentul rezidențial de lux vorbește și Răzvan Cuc, director regional al RE/MAX România. ”În contextul în care piața, în ansamblul ei,crește, rămâne foarte atractiv pentru persoanele care vor să cumpere o proprietate de nivel de top să o facă acum, nu într-un vârf de piață. De aceea, cererea crește, încrederea crește, prețurile cresc”, spune el.

Razvan Cuc, Director Regional REMAX RomaniaPotrivit lui Răzvan Cuc (foto), proprietățile de lux vin tot mai mult în atenția cumpărătorilor, pentru că imobiliarele, în ansamblul lor, rămân un domeniu bun pentru investiții și în interiorul sectorului imobiliar în general rămâne tentantă investiția în proprietăți de calitate ridicată. ”Unii dintre cumpărători investesc pur și simplu pentru a locui în astfel de proprietăți, deci pentru a-și conserva investișia, alții pentru a exploata proprietățile achizișionate. Nivelul de chirie al proprietăților de lux este și el în creștere, atât în București, Cluj, cât și în ceilalți poli economici ai țării”, spune directorul regional al RE/MAX România.