Sfaturi pentru cumparatori

Domeniul imobiliar incepe cu 3 cuvinte: Locatie, Locatie, Locatie. Probabil ai mai auzit aceasta repetitie si te intrebi la ce se refera.

Inseamna ca valoarea unor proprietati identice poate creste sau poate scadea datorita locatiei. Locatia asigura valoare bunului imobiliar si un pret bun de revanzare. Este regula numarul unu in imobiliare si adesea cea mai neglijata.

Poti cumpara locuinta potrivita in locatia nepotrivita. Poti schimba structura, compartimentarea, o poti renova sau redecora dar nu o poti muta. Este atasata terenului.

Cele mai bune investitii imobiliare sunt cele in localizate in:

 

Zone aproape de natura sau de facilitati de recreere
Locuintele situate in apropierea lacurilor sau parcurilor isi vor pastra valoarea datorita locatiei, deoarece ofera apropierea de natura, de spatii de recreere ample si o calitate mai buna a aerului. Oamenii vor sa fie langa apa sau locuri atractive vizual.

 

Proprietati cu vedere
Unele case se vand mai repede si pe bani multi pentru ca ofera vederi panoramice ale orasului, spre spatii verzi sau lacuri. Acest lucru este suficient pentru a defini o locatie de top. Un avantaj important este si faptul ca nu au vis-a-vis, locatarul beneficiind de intimitate sporita si lumina naturala.

 

Apropiere de centre comerciale si de recreere
In majoritatea oraselor, locuintele situate la distanta de mers pe jos de cinematografe, restaurante sau magazine sunt mai scumpe decat cele situate in afara orasului. Multi oameni prefera ca punctele de interes sa fie la distanta mica de mers pe jos.

 

In cartiere cu scoli bine cotate
Cumparatorii de locuinte care au copii se preocupa de educatia lor si adesea platesc mai mult pentru o casa situata aproape de scoala copilului.

 

In apropiere de birouri, de mijloacele de transport in comun si de centre de sanatate
Majoritatea nu vor sa locuiasca prea departe de punctele zilnice de interes. Prefera sa locuiasca in apropierea locului de munca, deci locuintele in astfel de locatii, care scurteaza deplasarile, sunt mai cautate.